مروری بر XML

Published on 02/10,2017

به نام خدا

در این پست مروری مختصر بر روی XML خواهیم داشت. البته در همان ابتدا این نکته را بگویم که برای به کار گیری این زبان و تسلط بر تمام امکانات موجود در آن نیاز به مطالعه دقیق منابع دیگر وجود دارد.

یکی از زبان های مدل سازی داده که در مباحث وب معنایی استفاده می شود، زبان  XML است. این زبان حالت نمایشی خاصی ندارد. در واقع مانند HTML رندر نمی شود. برای همین است که زبان XML را زبانی برای مدل سازی داده می شناسند.
با به کار گیری این زبان می توانیم:
1- نحوه نمایش داده را از ذخیره سازی آن جدا کنیم. یعنی خود داده را در فایل خود نگهداری کنیم و در صورت نیاز از ابزارهای دیگری برای نمایش مناسب آن استفاده کنیم.
2- برای تبادل داده بین چند سیستم استفاده کنیم.
3- حتی زبان خاصی با گرامر مورد نظر خود را توسعه دهیم! (مانند WML که سال ها پیش توسعه یافت)
اما برای ایجاد مدلی از داده های خود نیاز به فایلی داریم تا بتوانیم قالب کلی مدل را بیان کنیم. در اینجا دو نوع زبان مطرح می شوند که به ما در ایجاد ساختار کلی مدل خود کمک می کنند. همانطور که گفته شد ما نیاز به یک فایل توصیف کننده ساختار مدل خود داریم و در نتیجه می برای اینکار کافی است یا از مورد اول و یا دوم استفاده کنیم:
 1- DTD
 2- XML Schemas که با عنوان XSD نیز شناخته می شوند.
البته مورد دوم از مورد اول قوی تر بوده و جایگزینی برای مورد اول محسوب می شود. در اینجا به ارائه دو دلیل می پردازیم:
در مورد اول نحوی غیر از آنچه در XML وجود دارد استفاده می شود که این باعث می شود تا پارسری را داشته باشیم تا بتوانیم با این فایل کار کنیم. همچنین امکانات تعریف تگ در مورد اول نسبت به مورد دوم کمتر است.

شاد باشید ...

مروری بر XML

1. صوفیا

سلام xml توی کجاها کاربرد داره ؟
  2. 9513430155

سلام. ببخشید از دیر جواب دادنم. هر جایی که ما کلی داده داریم و می خواهیم بدون توجه به اینکه درگیر نحوه ی نمایش آنها بشویم، فقط آنها را ذخیره سازی کنیم (در یک ساختار منظم) و بعدا بتوانیم از آن، داده های مورد نیاز خود را استخراج کنیم XML کاربرد دارد. برای مثال کلی داده از دانشجویان داریم. می خواهیم بدانیم که چند نفر آنها درس xxx را با استاد xxx در ترم xxx گذرانده اند. برای فهم بیشتر می توانید به پست بعدی که این مطالب را شرح داده ام رجوع کنید. موفق باشید