دانستنى هاى جالب در باره زبان فارسى

10/24/2018

زبان فارسى در ٢٩ كشور جهان صحبت می شود که در ردیف ششم بعد از زبان اسپانيايى و پيش از زبان آلمانى (از نگاه شمار كشور هایی که در آنها فارسى صحبت می کنند) رده بندى شده است.
زبان فارسى زبان دوم كلاسيك جهان پس از زبان يونانى شناخته شده است كه همه ويژگى هاى يك زبان كلاسيك را داراست. زبان هاى لاتين و سانسكريت در رديف هاى سوم و چهارم آمده اند.
فارسى از نظر شمار و تنوع متل (ضرب المثل)، در ميان سه زبان اول جهان جاى دارد.
زبان فارسی از نظر دامنه و تنوع واژه ها يكى از پر مايه ترين و بزرگترين زبان هاى جهان است . در كمتر زبانى فرهنگ لغاتى چون "دهخدا" در ١٨ جلد ويا فرهنگ "معين" در ٦ جلد ديده مي شود.
زبان فارسى توانايى ساختن "٢٢٥" ميليون واژه را دارد كه در ميان زبانهاى گيتى بى مانند است.
زبان فارسی سیزدهمین زبان پرکاربرد در محتوای وب است.
زبان فارسى يك سده از لاتين و دوازده سده از انگليسى جلوتر است.
از ده شاعر برتر جهان پنج تن آن فارسى زبان هستند.

0 Comments Add your own