مزایای یک سیستم خبره چیست؟

Published on 02/16,2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

میزان مطلوب بودن یک سیستم خبره اصولا به میزان قابلیت دسترسی به آن و میزان سهولت کار با آن بستگی دارد.

مزاياي‌ سيستم‌هاي‌ خبره‌ را مي‌توان‌ به‌ صورت‌ زير دسته‌بندي‌ كرد:

افزايش قابليت‌ دسترسي‌تجربيات‌ بسياري‌ از طريق‌ كامپيوتر دراختيار قرار مي‌گيرد و به‌ طور ساده‌تر مي‌توان‌ گفت‌ يك‌ سيستم‌ خبره‌، توليد انبوه‌ تجربيات‌ است‌.

كاهش‌هزينه‌:هزينه‌ كسب‌ تجربه‌ براي‌ كاربر به‌طور زيادي ‌كاهش ‌مي‌يابد.

كاهش‌ خطرسيستم‌ خبره‌ مي‌تواند در محيط هايي‌ كه‌ ممكن‌ است ‌براي‌ انسان‌ سخت‌ و خطرناك‌ باشد نيز بكار رود.

دائمي‌ بودن‌سيستم‌هاي‌ خبره‌ دائمي‌ و پايدار هستند. به عبارتي‌ مانندانسان‌ها نمي‌ميرند و فنا ناپذيرند.

تجربيات‌ چندگانه‌يك‌ سيستم‌ خبره‌ مي‌تواند مجموع‌ تجربيات‌ وآگاهي‌هاي‌ چندين‌ فرد خبره‌ باشد.

افزايش‌ قابليت‌ اطمينان‌سيستم‌هاي‌ خبره‌ هيچ‌ وقت‌ خسته‌ و بيمار نمي‌شوند، اعتصاب‌ نمي‌كنند و يا عليه‌ مديرشان‌ توطئه‌ نمي‌كنند، درصورتي‌ كه‌ اغلب‌ در افراد خبره‌ چنين‌ حالاتي‌ پديد مي‌آيد.

قدرت‌ تبيين‌ (Explanation): يك‌ سيستم‌ خبره‌ مي‌تواند مسير و مراحل‌ استدلالي‌ منتهي‌ شده‌ به‌ نتيجه‌گيري‌ را تشريح‌ نمايد. اما افراد خبره‌ اغلب‌ اوقات‌ به دلايل‌ مختلف‌ (خستگي‌، عدم‌ تمايل‌ وغيره) نمي‌توانند اين‌ عمل‌ را در زمان هاي‌ تصميم‌گيري‌ انجام‌ دهند. اين‌ قابليت‌، اطمينان‌ شما را در مورد صحيح‌ بودن‌ تصميم‌گيري‌ افزايش‌ مي‌دهد.

پاسخ‌دهي‌سريع‌:سيستم‌هاي ‌خبره‌، سريع‌ و دراسرع‌ وقت ‌جواب ‌مي ‌دهند.

پاسخ‌دهي‌ در همه‌ حالات‌در مواقع‌ اضطراري‌ و مورد نياز، ممكن‌ است‌ يك‌ فرد خبره‌ به خاطر فشار روحي‌ و يا عوامل‌ ديگر، صحيح ‌تصميم‌گيري‌ نكند ولي‌ سيستم‌ خبره‌ اين‌ معايب‌ را ندارد.

پايگاه‌ تجربه‌سيستم‌ خبره‌ مي‌تواند همانند يك‌ پايگاه‌ تجربه‌عمل‌ كند وانبوهي‌ از تجربيات‌ را در دسترس‌ قرار دهد.

آموزش‌ كاربر(Intelligent Tutor): سيستم‌ خبره‌ مي‌تواند همانند يك‌ خودآموز هوش‌ عمل‌ كند. بدين‌ صورت‌ كه‌ مثال هايي‌ را به‌ سيستم‌ خبره‌ مي‌دهند و روش‌ استدلال‌ سيستم‌ را از آن‌ مي‌خواهند.

سهولت‌ انتقال‌ دانش‌يكي‌ از مهمترين‌ مزاياي‌ سيستم‌ خبره‌، سهولت‌ انتقال‌ آن‌ به‌ مكان‌هاي‌ جغرافيايي‌ گوناگون‌ است‌. اين‌ امر براي‌ توسعه‌ كشورهايي ‌كه‌ استطاعت‌ خريد دانش‌ متخصصان‌ را ندارند، مهم‌است‌.