تولید حسگرهای زیستی برای تشخیص قند و چربی خون

Published on 05/07,2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

تولید حسگرهای زیستی برای تشخیص قند و چربی خون

پژوهشگران دانشگاه تهران حسگرهای زیستی را تولید کردند که قادر به تشخیص قند و کلسترول خون است و در تلاش برای تجاری سازی این حسگرها هستند.

دکتر پرویز نوروزی- مجری طرح با اشاره به میزان شیوع برخی از بیماری‌ها در کشور گفت: در حال حاضر بیشترین بیماری شایع در کشور دیابت و کلسترول بالا است که بیمارستان‌ها مجبور به بستری کردن بیماران می‌شوند.

وی به بیان لزوم تشخیص و اندازه گیری این پارامترها در بدن پرداخت و اظهار داشت: در این راستا تحقیقاتی را در زمینه تولید تجهیزاتی برای تشخیص طبی ترکیبات خون کردیم.

نوروزی از تولید بایو سنسورهایی برای این منظور خبر داد و یادآور شد: بایوسنسورها از دو بخش زیستی و بخش الکتریکی تشکیل شده‌اند. در بخش زیستی یکی از عناصر زیستی چون خون از بدن استخراج و بر روی کاغذهایی تثبیت می‌شوند.

مجری طرح با اشاره به بخش الکتریکی این بایوسنسور، خاطر نشان کرد: بخش الکتریکی شامل حسگرهایی است که مواردی از قبیل قند، کلسترول و اوره را اندازه گیری می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، اضافه کرد: این حسگرهای زیستی قادر هستند میزان چربی و کلسترول را اندازه گیری و گزارش آن را ارائه دهند و بر اساس آن پزشک قادر است میزان مصرف دارو را برای بیمار توصیه کند.

نوروزی با بیان اینکه از این تحقیقات تاکنون 40 مقاله علمی منتشر شده است، یادآور شد: حسگر تولید شده مراحل بالینی خود را طی کرده است و به دنبال تجاری سازی آن هستیم.

" منبع : خبرگزاري مهر "

کد خبر: 2048983