دانش داده کاوی ( کشف دانش در داده ها)

Published on 05/08,2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

دانش داده کاوی یکی از ده دانش در حال توسعه ای است که دهه آینده را با انقلابتکنولوژیک مواجه خواهد ساخت و بدین رو در سالهای اخیر در دنیا گسترش فوق العاده سریعی داشته است. امروزه در دنیای توسعه یافته مکان و موضوعی بدون بهره از دانش داده کاوی یافت نمیشود، بگونه ای که این دانش در تمامی شئون این کشور ها و در تمامی حوزه ها نقش دارد.دانش داده کاوی فرآیند کشف دانش پنهان درون داده ها است که با برخورداری از دامنه وسیع زیرزمینه های تخصصی با توصیف، تشریح، پیش بینی و کنترل پدیده های گوناگون پیرامونی، امروزه دارای کاربرد بسیار وسیع در حوزه های مختلف از جمله صنعتی، پزشکی، ارتباطات، کشاورزی، انرژی، علوم اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، بازرگانی، نظامی و آموزشی و ... است بگونه ایکه امروزه مرز و محدودیتی برای کاربرد این دانش در نظر گرفته نشده و زمینه های کاری این دانش را در تمامی عرصه های برخوردار از داده می دانند.

مراحل اصلی داده کاوی :

داده کاوی را " کشف دانش در داده ها " نیز می نامند. کشف دانش داده ها دارای مراحل مختلفی می باشد که در اینجا به صورت خلاصه آنها را بیان می کنیم :

• استخراج اطلاعات از چندین منبع داده ( پایگاه داده).

• یکپارچه سازی اطلاعات و حذف داده های زاید.

• قرار دادن اطلاعات اصلاح شده در انبار داده ها.

• انجام عملیات داده کاوی توسط نرم افزار های مخصوص.

• نمایش نتایج به صورت قابل فهم مانند گزارش و گراف