سيستم هاي خبره-خلق آثار هنری دیجتالی با قدرت فکر

Published on 05/27,2013

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

خلق آثار هنری دیجتالی با قدرت فکر

دانشمندان موفق به ساخت رایانه‌‌ای شدند که به کاربر این امکان را می دهد که با قدرت فکر خود نقاشی کند.

هید فوتزنر آموزگار سابق از لایپزیگ آلمان که به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک مبتلا است تلاش می کنند یک مجموعه نقاشی با کمک رایانه ای که با کمک مغز کنترل می شود تولید کند.

وی برای استفاده از این دستگاه مهارت خاصی داشته و این مهارت را با آموزش به دست آورده است و از امواج مغزی خود برای کنترل پالت رنگها، اشکال و قلموها برای تولید آثار هنری دیجیتال بهره می گیرد.

دانشمندان این فناوری را براساس یک دهه دانش درباره معنای ضربات الکتریکی ایجاد شده توسط مغز در طول تفکر تولید کرده و توانستند یک برنامه رایانه ای بسازند که تفکر را به تصاویری الکترونیکی تبدیل می کند.

این برنامه علاوه بر بیمارانی که مبتلا به بیماریهای پیشرونده مغزی هستند، می تواند به افرادی که قادر به برقراری ارتباط نیستند نیز کمک کنند.

این سیستم با تشخیص تغییرات در الگوهای امواج مغزی کاربر کار می کند تا آنها بتوانند از گزینه های مختلف نرم افزار انتخابی داشته باشند و مکان نما را در تصویر مقابل خود حرکت دهند.

درحال حاضر ارائه یک نقاشی ساده از یک دسته گل برای کاربر ساعتها طول می کشد، اما محققانی که این فناوری را تولید کرده اند اکنون روی دستگاه جدیدی کار می کنند که می توان آن را مستقیم در مغز کاشت تا رایانه ها بتوانند افکار فرد را به طور مستقیم ترجمه کند.

آنها امیدوارند که این فناوری بتواند کنترل رایانه را سریع تر و ساده تر کند.

دکتر کریستوف گوگر که این تیم تحقیقاتی را در یک شرکت فناوری اتریشی هدایت کرده است گفت: درحال حاضر این رابط کاربری چون یک نرم افزار نقاشی ساده کار می کند که فرد می تواند با استفاده از فکر خود انتخابهایی داشته باشد. اما اگر در قشر مغز الکترودهایی کاشته شود در آن صورت می توانید حرکات یک انگشت را رمزگشایی کرده و با سرعت بسیار بالایی کار کنید.

این فناوری درحال حاضر با یک کلاه که الکترودها روی آن قرار گرفته کار می کند و موجب می شود که تغییرات کوچک در الکتریسیته ای که از مغز کاربر هنگام تفکر رخ دهد تشخیص داده شود.

نرم افزار با تمرکز روی یکی از گزینه ها چون ابزار رسم یک حلقه یا یک خط، انتخاب رنگ و تغییر شفافیت می تواند تشخیص دهد که کاربر دوست دارد در مرحله بعدی چه کاری انجام دهد.

دانشمندان که کار خود را روی این دستگاه در دانشگاه فناوری گراز آغاز کردند اکنون بخشی از یک کنسرسیوم  اروپایی برای تولید یک فناوری جدید مغزی هستند و تلاش می کنند که اشتباه این دستگاه را به حداقل برسانند.

" منبع خبرگزاري مهر "